Kategorie Majetkové daně

Diskuse v kategorii Majetkové daně
Přidat diskusi
  • Společník půjčil firmě peníze, teď chce tyto peníze vložit do kapitálu jako příplatek do kapitálových fondů. Je nějak omezena výše této částky, když ji tam vloží dobrovolně? Je nějaký problém tyto peníze vložit do kapitálových fondů. děkuji za odpověď.
    Autor: Hana Gábová
    Vytvořeno: 30. 4. 2012 09:47
    Počet příspěvků: 0
    Přidat příspěvek
  • Do minulého roku podával daňové přiznání daně z nemovitosti, a následně daň platil za celou garážovou jednotku, jen jeden spoluvlastník garážové plochy. Ten si pak sám musel následně vybírat podíly této daně od jednotlivých spoluvlastníků. V nové daňové legislativě je již ustanovena jednodušší a logická věc, že státu je povinen zaplatit za každou nemovitost, nebo jen za podíl na ni, každý, v katastru nemovitostí zapsaný vlastník. Dokdy, jakým způsobem a na jakém formuláři to však provést? Děkuji
    Vytvořeno: 10. 1. 2012 17:07
    Počet příspěvků: 4
    Nejnovější příspěvek: 20. 4. 2012 06:30
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, prosím o radu, koupila jsem byt. Prodávající bude platit daň z převodu nemov.3% z odhadní ceny, jelikož je vyšší. V kupní smlouvě má prodávající zřízeno bezúplatné věcné břemeno v tomto bytě na dobu určitou. Znalec věcné břemeno ocenil, jakou daň bude platit prodávající z tohoto břemene? Děkuji.
    Vytvořeno: 24. 10. 2011 22:37
    Počet příspěvků: 2
    Nejnovější příspěvek: 16. 12. 2011 09:54
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, prosím o radu. Mám dům a je zkolaudovaný jako rodinný dům. Podkrkoví je pronajímáno jako ubytování v soukromí. Vztahuje se na celý tento dům daň z nemovitosti jako na prostory k podnikatelské činnosti v sazbě 10,-Kč nebo jako na rodiiný dům? Platím daň z příjmu z pronájmu s odpočtem 30% nákladů. Děkuji Milča
    Vytvořeno: 1. 11. 2011 09:36
    Počet příspěvků: 2
    Nejnovější příspěvek: 16. 12. 2011 09:52
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, prosím o radu. V minulém roce byl do našeho základního kapitálu (s.r.o.) vloženo 8 nových dosud neužívaných bytových jednotek - od daně z převodu nemovitostí byl tento vklad osvobozen. V tomto roce jsme jednotlivé byty začali rozprodávat - budou osvobozeny od daně z převodu nemovitostí dle § 20, odst.7. zákona 357/1992 Sb.? Děkuji za reakce
    Vytvořeno: 26. 5. 2011 11:03
    Počet příspěvků: 1
    Nejnovější příspěvek: 3. 6. 2011 08:42
    Přidat příspěvek
  • Chci prodat pozemek získaný zpět v restituci.Jakou daň zaplatím při prodeji? Děkuji.
    Autor: M.Hájek
    Vytvořeno: 15. 12. 2009 09:04
    Počet příspěvků: 3
    Nejnovější příspěvek: 8. 11. 2010 21:01
    Přidat příspěvek
  • Prosím o radu. Koupila jsem pozemek a postavila tam dům. V domě jsem nebydlila, prodala ho , budu muset zaplatit 3% pří převodu i za dum i za pozemek?Nebo jen za pozemek? Děkuji.
    Autor: Bilance
    Vytvořeno: 26. 10. 2010 21:41
    Přidat příspěvek
  • Mám prosbu: musí školy, příspěvkové organizace podávat přiznání k dani darovací-jedná se o 2 fin.dary, které se i v tom roce použily? Můžete mi někdo poradit? Díky moc.
    Vytvořeno: 3. 6. 2009 10:54
    Počet příspěvků: 13
    Nejnovější příspěvek: 25. 6. 2010 10:42
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, máte někdo zkušenost s oceněním nalezeného majetku? V naší organizaci máme léta plot, který není v inventuře, tudíž ho potřebujeme ocenit a zařadit. Můžete mi prosím poradit, jak mám postupovat při výpočtu? Plot je drátěvý, vysoký 150 cm, dlouhý 29 m, bez podezdívky, pouze sloupky. Děkuji moc.
    Vytvořeno: 20. 1. 2010 09:28
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den jsem OSVČ,platím silniční daň na auto které používám k podnikání ,Chtéla jsem se zeptat musím platit silniční daň na rok 2009,počínaje 15.4 2009 také zálohově, nebo mohu zaplatiti celkovou částku 31.1.2010 na rok 2009?Děkuji za odpověď
    Autor: anonym
    Vytvořeno: 3. 6. 2009 09:28
    Nejnovější příspěvek: 16. 11. 2009 12:20
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, chci se zeptat ohledně podání přiznání k dani z nemovitosti - v případě, že jsem již daňové přiznání podávala minulý rok (jedná se o garáž), musím podávat znovu tento rok nebo mi již automaticky daň vyměří a pošlou složenku? V případě, že ano, tak kdy to asi posílají? Děkuji za odpověď.
    Vytvořeno: 3. 6. 2009 08:55
    Nejnovější příspěvek: 4. 8. 2009 09:29
    Přidat příspěvek
  • Jsem studentka Mendelovy univerzity v Brně a jako téma bakalářské práce jsem si vybrala "Efektivitu majetkových daní", zajímal by mě nároz na tuto problematiku a její případné řešení. Jak by se především trojdaně mohly stát efektivnější a jaké kroky by musely být uskutečněny?
    Vytvořeno: 28. 6. 2009 15:07
    Přidat příspěvek
  • Jsem majitelem bytu z privatizace od 8/2008 zapsán v katastru nemovitostí,jakou prosím platím daň z převodu z nemovitosti při následném prodeji,v bytě trvale bydlím 14 let,děkuji
    Vytvořeno: 3. 6. 2009 09:30
    Nejnovější příspěvek: 3. 6. 2009 09:31
    Přidat příspěvek
  • Silniční daň- snížení daně u návěsu nezávislé na tahači? Podle novely silničního zákona je již zrušená vazba mezi tahačem a návěsem pro snížení sazby daně (§6 pův. odst. 9) pro uplatnění snížení sazby daně dle ost.6 a 7 Mohu tedy uplatnit snížení sazby daně u návěsu nezávislé na tahači podle datumu první registrace stejně jako u jiných vozidel? /bohužel tahač je již staršího data a nevztahuje se na něho sleva, na návěs však podle registrace sleva by se měla vztahovat/ Když to však takto zadám do formuláře pro podání silniční daně na portálu veřejné správy, tak mi to hlásí chybu že uplatňuji slevu na návěs a neuplatňuji na tahač. Je tedy chyba na portálu nebo jsem si špatně vyložila zákon? Děkuji za Váš názor
    Vytvořeno: 3. 6. 2009 09:26
    Nejnovější příspěvek: 3. 6. 2009 09:27
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den. Jsme tři sourozenci, kteří jsme rovným dílem zdědili po otci nemovitost. Sourozenci mi své díly darují. Budeme platit nějakou daň? Předem děkuji za odpověď.
    Vytvořeno: 3. 6. 2009 09:24
    Nejnovější příspěvek: 3. 6. 2009 09:24
    Přidat příspěvek
|< < 1 2 > >|