Kategorie Daně a účetnictví

Diskuse v kategorii Daně a účetnictví
Přidat diskusi
  • Dobrý den, prosím, můžete mi poradit s účtováním přijatého podílu na zisku od společnosti ze třetí země, která není ve vztahu mateřská - dceřinná. jak se účtuje o srážkové dani? lze ji započítat na daňovou povinnost z ostatních příjmů? děkuji.
    Vytvořeno: 21. 5. 2012 09:26
    Počet příspěvků: 0
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, ve škole nyní řešíme příklad, kde pokud upavujeme výsledek hospodaření na základ daně, přičítáme vyplacené podíly na zisku, neboť podle zákona to nejsou daňově uznatelné náklady. Vyplacené podíly na zisku se ale přeci přes nákladové účt neúčtují, účtujeme je jako 431/364 proč to tedy při úpravě na základ daně přičítáme? Děkuji za odpověď
    Vytvořeno: 3. 4. 2012 13:59
    Počet příspěvků: 2
    Nejnovější příspěvek: 23. 4. 2012 18:24
    Přidat příspěvek
  • Mám dotaz ohledně sponzoringu.Může si zaměstnanec odečíst že základu daně sponzorování sportovního klubu,popřípadě přímo jednotlivého sportovce?A jakou právní formu musí sportovec mít?Děkuji
    Autor: David
    Vytvořeno: 17. 4. 2012 10:26
    Přidat příspěvek
  • Společnost s.r.o. v interním předpise stanovila, že při použití vlastního vozu na služební cestě (samozřejmě se souhlasem zaměstnavatele) bude zaměstnancům proplácet pouze náhradu za PHM. Sazbu náhrad za použití mot.vozidla (tzv. opotřebení) ve výši 3,70 Kč/km neproplácí. Dle mého názoru je to v rozporu se Zákoníkem práce a zaměstnancům při použití vlastního vozu se souhlasem zaměstnavatele náleží celá výše vč. 3,70 Kč za km. Je, prosím, můj názor správný?
    Vytvořeno: 14. 4. 2012 14:40
    Přidat příspěvek
  • Dobry den,jsme s.r.o. a zisk jsme prevedli na ucet 427,ze ktereho chceme platit dodavatelske faktury.Prosim o radu,jak zauctovat napr,fakturu za energie,abych tam dostala ucet 502,321 a i ucet 427. Dekuji za pomoc.
    Vytvořeno: 4. 4. 2012 19:33
    Přidat příspěvek
  • Jak řešit účetně a daňově půjčku jednateli v částce cca 1 mil kč,kterou plánuje umořovat z dividend,společníkovi a zaměstnanci v jedné osobě? Je třeba přidaňovat a úročit?
    Autor: Kateřina P.
    Vytvořeno: 23. 3. 2012 11:48
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, měla bych dotaz, jak se vypořádat účetně a daňově s technickým zhodnocením provedeném na budově v nájmu, kdy pronajimatel souhlasí s tím že TZ muže odpisovat nájemce, ale po ukončení nájmu je smluvně ošetřeno, že se budova musí uvést do původního stavu, takže technické zhodnocení bude odstraněno. Moc děkuji za radu
    Vytvořeno: 23. 3. 2012 08:31
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den prosím o radu. Zařadili jsme budovu do majetku a začali účetně i daňově odepisovat. V letech 2008-2010 jsme daňové odpisy přerušili.Mezitím proběhlo na budově technické zhodnocení, o které bychom chtěli nyní cenu budovy navýšit a začít opět odepisovat. Není v tom nějaký háček? Bude to tak, že zvýším cenu a účetně i daňově budu odepisovat z vyšší ceny než původně? Moc děkuji, už jsem v tom zamotaná.
    Autor: Eva
    Vytvořeno: 17. 3. 2012 19:36
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den,ve stručnosti zaměstnankyně *r.2007 :1.1.2007 - 29.3.2007 pracovala 30.3.2007 - 10.10.2007 nemoc 11.10.2007 - 31.12.2007 PPM *r.2008: 1.1.2008 - 23.4.2008 PPM nepožádala o ŘD v návaznosti na PPM 24.4.2008 - 31.12.2008 RD *r.2009: 1.1.2009 - 25.3.2009 RD 26.3. - 7.10.2009 PPM nepožádala o dovolenou v náv.na MD 8.10. 2009 - dosud RD nyní se vrací do práce celková výměra dovolené? + průměr, který se použije /v mezidobí se zvyšovala hod,mzda pracovnic na obdobném postu/. děkuji veselá
    Autor: Eva Veselá
    Vytvořeno: 11. 3. 2012 13:33
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, v únoru 2011 jsem ukončila leasing na osobní vůz. Od července 2011 jsem začala podnikat jako fyzická osoba a auto jsem si vložila do podnikání, abych si mohla uplatňovat skutečné náklady na vůz a dph na vstupu. Auto jsem ale zařadila v ceně, která byla v tu dobu obvyklá. Je to tak správně? Nebo jsem měla vůz zařadit jen v ceně zůstatkové, která vyplývala z leasngu nebo je to ještě jinak? Děkuji.
    Vytvořeno: 8. 3. 2012 10:39
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, prosím o informaci , jakým způsobem probíhá proces Žádosti o vyúčtování a vrácení přeplatku zálohy na rekonstrukci chrupu u stomatologa zaměstnaného v nemocnici (..akciová společnost, v Benešově..) Chtěla bych předejít zbytečným průtahům a problémům i případným nedorozuměním, pakliže je tento proces nějak zákonem "ošetřený" postupem, který nelze obejít a je nutné tedy počítat s nějakou časovou prodlevou...(?) A je nějaká lhůta DO KDY musí být zůstatek vyplacen, nebo mohu termín určit v Žádosti o vyúčtování a vrácení zálohy sama...? Asi je na tomto portálu můj dotaz hloupý, ale nemám kontakt na účetní oddělení nemocnice na přímo a netuším jak to v nemocnicích "chodí"...Omlouvám se...a děkují předem za jakoukoliv radu...Daniela D.
    Autor: Daniela
    Vytvořeno: 20. 2. 2012 13:11
    Počet příspěvků: 1
    Nejnovější příspěvek: 23. 2. 2012 00:30
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den mám prozbu trochu v tom tápu ..Sem na Rodičovské dovolené amám ŽL nákup prodej mám to jako vedlejší činost tak neplatim ani sociální ani zdravotní .A ted k jádru věci manžel ted přišel domu stim ,že muj příjem nesmí přesáhnout 68 000,- a je to tedy čistý výdělek ?? když po odečtená výdaju a všeho sem na nějakých 46 000,- za rok čistého máme nárok na slevu na manželku nebo ne?
    Vytvořeno: 15. 2. 2012 20:43
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, stavím bowlingové dráhy. Vztahuje se na to přenesení daň. povinnosti? A jak je to se servisní činností bowl. drah? Děkuji za odpověď J.Štastná
    Vytvořeno: 9. 1. 2012 11:10
    Počet příspěvků: 5
    Nejnovější příspěvek: 10. 2. 2012 09:08
    Přidat příspěvek
  • Jsme malá firmička, zabývám,e se intrnetovým prodejem, měli jsme havarii na autě, které je v evidenci firmy. Vedeme daňovou evidenci. Oprava škody stála cca 133 000 Kč, opravna nám vystavila fakturu, ale úhradu po nás nechtěli, protože prý jim to zaplatila pojišťovna přímo. Nevíme jak to dát do účtování za rok 2011. Děkuji
    Vytvořeno: 24. 1. 2012 22:02
    Přidat příspěvek
  • Dobry den, chystam se zalozit firmu s.r.o., ale doposud jsem nepochopila, jak je to s odvodem sp a zp a jak je to s danemi.Pochopila jsem, ze pokud spolecnici pracuji na pracovni smlouvu, tak odvadeji zp, sp a dan. Nechapu tedy v cem je vyhodne zalozit s.r.o. Ctu vsechny mozne clanky na internetu,ale nemohu dospet k zaveru. Prosim Vas, poradte mi, jak se ma clovek zachovat, aby platil co nejmensi castku za sp a zp. Dejme tomu, ze bych chtela mit 30.000,-mesicni plat ( cisteho ). Jak mam nastavit odmeny?? Jak mam nakombinova odmenyny dle pracovne pravniho vztahu a dle obchodne pravniho vztahu? predem dekuji za odpoved
    Autor: nicole
    Vytvořeno: 2. 12. 2011 16:21
    Počet příspěvků: 1
    Nejnovější příspěvek: 16. 12. 2011 16:25
    Přidat příspěvek
|< < 1 2 3 > >|