Sleva na dani na studenta

Daň z příjmů

Založeno: 26. 2. 2009
Počet příspěvků: 14
Zařazení: Daň z příjmů
Nejnovější příspěvek: 22. 2. 2011 12:46
Má nárok na slevu na studenta člověk,který se připravuje dálkově při zaměstnání na doktorát,nemá 26 let? Děkuji

Příspěvky v diskusi Sleva na dani na studenta
Přidat příspěvek
Re: Sleva na dani na studenta
Autor: Danka
vloženo: 26. 2. 2009 23:20:41
Ne, nejde o dení studium
Re: Re: Sleva na dani na studenta
Autor: is
vloženo: 3. 3. 2009 08:39:31
Danko,podmínka denního studia je pouze na střední škole:-(
Re: Sleva na dani na studenta
Autor: Helena
vloženo: 28. 2. 2009 07:05:31
U studia na vysoké škole není forma studia rozhodujíci (denní, kombinované...) Je to stanoveno v zákoně o státní podpoře. Pokud škola vystaví potvrzení o studiu, studentovi není víc jak 26 let nebo 28 let u doktorantského studia, nárok má a rodiče mají nárok na slevu na dani na dítě (též dokládají potvrzením \"dítěte\" o studiu)
RE: Re: Sleva na dani na studenta
Autor: Eva
vloženo: 25. 8. 2009 11:27:09
Pozor, to jsem si taky myslela, ale rodiče JEN DO 26 LET (ne do 28 jako student).
RE: Re: Sleva na dani na studenta
Autor: P. S.
vloženo: 30. 10. 2009 21:44:46
Rodiče mají nárok na zvýhodnění na vyživované dítě jen do dovešení věku dítěte 26 let, ovšem při splnění dalších zákonných podmínek uvedených v § 35c zákona o daních z příjmů.
RE: Sleva na dani na studenta
Autor: Sokolová
vloženo: 2. 10. 2009 22:14:38
dobrý den je mi 26 let pokračuji v denním studiu mám stálou brigadu dozvěděla jsem se že musím sama platit zdravotní pojištění??děkuji za odpověď
sleva na dani student
Autor: Radim
vloženo: 20. 10. 2009 18:41:58
Dobrý den, jsem zaměstnaný a studuji při práci dálkově VOŠ. Mohu uplatnovat slevu na dani(student) ve mzdě?Děkuji za odpověd.
RE: sleva na dani student
Autor: Mirka
vloženo: 29. 11. 2009 02:46:15
Dobrý den, řeším stejný problém, podělil byste se se mnou o informace?
sleva na dani pro studenta
Autor: Pavla
vloženo: 23. 2. 2010 17:02:35
Dobrý den, připravuji daňové přiznání z příjmu fyz. osob za rok 2009. Potřebuji poradit s jednou maličkostí. Jsem zaměstnaná - ve služebním poměru. Vedle zaměstnání studuji vysokou školu - dálkové (kombinované) studium, bez vyslání zaměstnavatele na toto studium - z vlastního volna bez nároku na příjem (plat). V říjnu roku 2009 jsem dosáhla věku 26 let. Můžu uplatnit slevu na dani za rok 2009 na studium? Pokud ano, mohu uplatnit tuto slevu za celý rok? poměrnou část - několi měsíců? a popř. kolik měsíců (9 nebo 10¨)?? Děkuji za radu
RE: sleva na dani pro studenta
Autor: Petr
vloženo: 1. 3. 2010 16:15:16
Dobrý den, slevu na dani můžete uplatňovat, pakliže jste student, je-li Vám více než 26 let, pak pracujete na DPČ a jiné (tzn. ne DPP - aby vám stát danil mzdu) a zároveň máte u svého zaměstnavatele vyplněno prohlášení poplatníka daně - tzv. Růžové prohlášení.
Autor: anonymní uživatel
vloženo: 7. 3. 2010 12:08:15
Kolik měsíců si mohu uplatnit na dítě, které letos promovalo a druhé maturovalo. Zijeme ve společné domácnosti, mohu na každé 12 měsíců, nebo jen poměrnou část. Děkuji
Autor: Radojka Vlčková
vloženo: 8. 2. 2011 15:05:25
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, studuji Vyšší odbornou školu dálkově při zaměstnání již 4. rokem (od 09/2004), která má akreditaci. Teď v listopadu mi bylo 27 let a nikdy předtím jsem slevu na dani neuplatňovala. Mám nárok na zpětné vrácení daní? I přesto že to není VŠ ale VOŠ? A případně, v jakém zákoníku bych to našla.. Děkuji Vlčková
Autor: Vlasta
vloženo: 9. 2. 2011 07:53:43
Studium na VOŠ se posuzuje jako studium na střední škole/zákon 117/95- § 12/, v případě studia při zaměstnání na střední škole není status studenta pro účely dávek státní sociální podpory a tím ani nárok na slevu na studenta, protože zákon o daních z příjmů se odvolává na zákon o státní sociální podpoře
Kombinovane studium na vš,slevy na dani.
Autor: Jitka
vloženo: 22. 2. 2011 12:46:46
Dobry den,dcera studuje kombinovane studium na vysoke skole,je zaměstnaná na smlouvu.Ona ma narok na slevu na dani.Muzu si na ni já odepsat slevu na dite?

Garantované odpovědi

Zůstal Váš dotaz bez odpovědi?

Otázky a odpovědi online

Pořiďte si službu Otázky a odpovědi online, kde Vám odpověď na dotaz garantují přední odborníci, a to v maximální lhůtě 10 dnů.

Více informací o službě naleznete zde>>>