Re: Re: Re: Re: Re: Re: znovu-nový tiskopis
Autor:
Dana
vloženo:
6. 3. 2009 17:18:12
Já účtuju na střední škole, PO, zřízené krajem. Plnění osvobozená bez nároku na odpčet daně jsou vymezena v §51 ZDPH. Nás jako školy,PO zřízené krajem, se týká konkrétně § 57 výchova a vzdělávání, což je veškerá činnost školy, která se dotýká provozu školy ve spojení s výchovou a vzděláváním žáků (studentů). Tedy činnost, pro kterou jsme byli, jako škola, PO, zřízeni. Tato činnost se pak vykazuje na řádku 50 DP (původně ř.530 DP) a má vliv na tvorbu a výši vypořádácího koeficientu v případě, že u některý zdanitelných plnění používáte krácený odpočet. Bohužel u ostatních neziskovek se v DPH neorientuju, protože mi už tak dává zabrat naše škola. Existují ještě plnění osvobozená s nárokem na odpočet (§63 ZDPH), které se nás ,škol PO, většinou netýkají, protože se tady jedná o vztah k členským státům EU a třetím zemím. Je to fakt někdy na hlavu, ale musíme bojovat. Někdy mám pocit, že je mi to jasné a pak mě chytne amok, jestli jsem někde neudělala chybu. Jsme na stejné lodi díky našim zákonodárcům, kteří pořád něco mění a sotva člověk pochopí jedno, už aby si zvykal na jiné, že? To je tak ode mne asi vše. Ať se Vám daří!