znovu-nový tiskopis

znovu-nový tiskopis

Daň z přidané hodnoty

Založeno: 26. 2. 2009
Počet příspěvků: 9
Nejnovější příspěvek: 6. 3. 2009 20:32
Nevíte prosím někdo,který řádek na novém tiskopise pro DPH nahrazuje řádek 510 ,terý se vyplňoval na starém tisk.Díky

Příspěvky v diskusi znovu-nový tiskopis
Přidat příspěvek
Re: znovu-nový tiskopis
Autor: wys
vloženo: 28. 2. 2009 10:56:17
Tak to tady asi nevyřešíme,jak viodím.řádek se ztratil,nebo že by se už nemusel uvádět?
Re: Re: znovu-nový tiskopis
Autor: Dana
vloženo: 3. 3. 2009 07:26:33
Původní řádek 510 na novém DP alternuje skutečně řádek 25, ale jeho obsah je jiný. Podle informací k novému DP řádek 25 obsahuje uskutečněná plnění s nárokem na odpočet, ale pouze ta, která se do původního řádku 510 uváděla navíc, tj. plnění s místem plnění mimo tuzemsko, plnění ve zvláštním režimu. Ve středu jdu na seminář s ing. Fitříkovou, tak snad se ještě něco dozvím.
Re: Re: Re: znovu-nový tiskopis
Autor: Jaruš
vloženo: 5. 3. 2009 12:31:01
žádná plnění mimo tuzemsko nemám,tak když si vzpomenete dejte vědět co jste vyzvěděla na školení,díky moc.
Re: Re: Re: znovu-nový tiskopis
Autor: Dagmar
vloženo: 5. 3. 2009 12:36:54
Prosím, dozvěděla jste se něco na školení k DPH ohledně \"bývalého řádku \" 510 daňového přiznání?
Re: Re: Re: Re: znovu-nový tiskopis
vloženo: 6. 3. 2009 06:55:25
Omlouvám se za den prodlení. Ing.Fitříková nám sdělila, že součtový řádek 510 původního tiskopisu není součástí nového DAP. Na ř.21 se teď budou uvádět pouze údaje o službě poskytnuté českým plátcem s místem plnění mimo tuzemsko, tyto údaje se původně uváděly pouze v ř.510 (společně s údaji na řádcích 210 a 215). A v ř. 25 se uvádí kromě osvobozených uskutečněných plnění (původně uváděné v ř.440) také právě poskytnutí služby s místem plnění mimo tuzemsko, dodání zboží včetně instalace nebo montáže českým plátcem s místem plnění mimo tuzemsko. Vzhledem k množství informací na tomto semináři (a ing. Fitříková je v tomto oboru jednička) jsem se ještě neměla čas se podrobně zabývat vším, co jsem se dozvěděla. Takže si asi udělám doma pracovní víkend a budu se snažit si to vše ověřit a prověřit.
Re: Re: Re: Re: Re: znovu-nový tiskopis
Autor: jaruš
vloženo: 6. 3. 2009 13:03:51
Mockrát děkuji.Kdyby jste si ještě nqšla chviličku,múžete mi laicky vysvětlit co jsou ta osvobozená plnění?Já v tom mám pořád hokej i když si myslím,že se mě to netýká.Nakoupím materiál - který dál prodám vč.práce -služby a tím mé podnikání končí.ale přece jen pro jistotu...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: znovu-nový tiskopis
vloženo: 6. 3. 2009 17:18:12
Já účtuju na střední škole, PO, zřízené krajem. Plnění osvobozená bez nároku na odpčet daně jsou vymezena v §51 ZDPH. Nás jako školy,PO zřízené krajem, se týká konkrétně § 57 výchova a vzdělávání, což je veškerá činnost školy, která se dotýká provozu školy ve spojení s výchovou a vzděláváním žáků (studentů). Tedy činnost, pro kterou jsme byli, jako škola, PO, zřízeni. Tato činnost se pak vykazuje na řádku 50 DP (původně ř.530 DP) a má vliv na tvorbu a výši vypořádácího koeficientu v případě, že u některý zdanitelných plnění používáte krácený odpočet. Bohužel u ostatních neziskovek se v DPH neorientuju, protože mi už tak dává zabrat naše škola. Existují ještě plnění osvobozená s nárokem na odpočet (§63 ZDPH), které se nás ,škol PO, většinou netýkají, protože se tady jedná o vztah k členským státům EU a třetím zemím. Je to fakt někdy na hlavu, ale musíme bojovat. Někdy mám pocit, že je mi to jasné a pak mě chytne amok, jestli jsem někde neudělala chybu. Jsme na stejné lodi díky našim zákonodárcům, kteří pořád něco mění a sotva člověk pochopí jedno, už aby si zvykal na jiné, že? To je tak ode mne asi vše. Ať se Vám daří!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: znovu-nový tiskopis
Autor: jaruš
vloženo: 6. 3. 2009 20:32:25
Díky moc a já si myslela,že ty pocity /jako že dělám vše úplně špatně /zažívám sama.....tak se mějte a budeme i nadále bojovat.
Re: znovu-nový tiskopis
Autor: va
vloženo: 3. 3. 2009 06:44:21
Je to řádek 25

Garantované odpovědi

Zůstal Váš dotaz bez odpovědi?

Otázky a odpovědi online

Pořiďte si službu Otázky a odpovědi online, kde Vám odpověď na dotaz garantují přední odborníci, a to v maximální lhůtě 10 dnů.

Více informací o službě naleznete zde>>>

Podobné dokumenty